29 mars 2020
19:00

Stuvsta FF Dam

Referat: IFK Tumba FK - Stuvsta FF Dam

Ikväll mötte vi IFK Tumba i en träningsmatch på ett kylslaget men soligt Storvretens BP i Tumba. Vi spelade 2x45 min och hade med oss 15 starka spelare, dvs 4 avbytare.
Tumba satte bra fart från start med hög press och mycket energi. Till en början blev vi lite stressade och fick inte riktigt till det lugna fina passningsspel som vi hade bestämt oss för att spela. Men endast ca 10 min in i matchen hittar vi lugnet och börjar spela oss igenom varje lagdel och hitta varandra.
Den första halvleken vinner vi med 1-0. Vi har ett bra tålamod och ett enkelt, fint spel som tröttar ut motståndarna. Vi kommunicerar bra och hjälper bollhållare till flera passningsalternativ.
I halvtid bjuder Tumba på varm sportdryck och vi laddar om.
Början av andra halvlek har vi till en början tappat lite av skärpan och återigen blir vi ställda av motståndarnas energi och kämparglöd. Men det dröjer inte länge förrän vi hittar tillbaka till det fina, lugna spelet och kan göra 2-0 efter en bra slagen hörna. Tumba har också några farliga chanser och lyckas med vilja trycka in ett mål. Vi tappar dock inte ginstan utan gör strax efter vårt tredje mål som sätter slutresultatet 1-3.
Vi gjorde en mycket stark laginsats ikväll och vinner rättvist matchen.
Vi tackar IFK Tumba och domaren för en bra träningsmatch!
Kommande vecka kör vi tre träningar och en träningsmatch på lördag mot Skogås-Trångsund på Stuvsta IP och laddar vidare inför seriestarten den 17 april.